Flame, Flow, Kunst & Culinair

Teamdag vol met Inspiratie, plezier en teambuilding

Flame, Flow, Kunst & Culinair is een teamdag waar iedereen aan mee kan doen. Een dag waarop de deelnemers zichzelf en elkaar leren kennen, inspiratie opdoen en bouwen aan de teamflow. Bovendien wordt er heerlijk gekookt, gegeten en genoten van moderne kunst. Meesterchef Sieberen Meerema heeft samen met auteur en inspirator Rijn Vogelaar de handen ineen geslagen om zo’n dag vorm te geven.

Hoe het begon

Sinds 2014 werken Sieberen en Rijn samen. Rijn koos toen het Rotterdamse hotel Quartier du Port als thuislocatie voor zijn trainingen. Rijn: “Toen ik hoorde dat er kookworkshops werden gegeven in de studio onder het hotel, wilde ik de kok wel eens spreken. Wellicht was het een mooie aanvulling. Toen ik Sieberen vroeg of mijn training over enthousiasme aansloot bij zijn kookworkshops keek hij me aan met een glimlach en een sprankeling in de ogen. “Komt goed”, antwoordde hij. Meer woorden had ik niet nodig. De blik was voldoende. Sindsdien hebben we tientallen trainingen gecombineerd met een kookworkshop. Tot groot genoegen van de deelnemers en onszelf”.

Sieberen Meerema

Sieberen stond als patron-cuisinier 12 jaar aan het roer van toprestaurant De Harmonie. Daarna begon hij samen met zijn vrouw Anja kookstudio Meerema.

“Koken is inspireren, de jacht naar het verse. Aandacht voor sfeer en details. Onze kookstudio is een plek waar je meer dan welkom bent en waar het leven zich afspeelt in de ambachtelijke keuken, aan tafel, maar vooral met liefde en passie. Dat is wat we doen en waar we goed in zijn. We willen ontspanning door inspanning. Pak een heerlijk aperitief en neem plaats. Beleef de culinaire, warme uitstraling en de geur van onze habitat. Maak kennis met ons Molteni fornuis, pak het moment, verblijf in onze unieke ambachtelijke keuken, die we samen hebben vormgegeven met details van mediterrane sferen in combinatie met hip en modern. Maar vooral gemoedelijk en warm.”

Rijn Vogelaar

Rijn Vogelaar is sociaal psycholoog, onderzoeker, spreker en auteur van boeken over de dynamiek van enthousiasme. Hij is voormalig CEO van onderzoeksbureau Blauw Research en oprichter van de Superpromoter Academy, waar trainingen over flow en enthousiasme worden gegeven.

“Het is mijn overtuiging dat sturen op enthousiasme en flow een positieve impact heeft op de wijze waarop we met elkaar omgaan. Het heeft consequenties voor de manier waarop we organisaties aansturen en de samenleving inrichten. Mijn workshops zijn bedoeld om inzicht te geven in de dynamiek van enthousiasme en concrete handvatten te bieden om er mee aan de slag te gaan. Mijn missie is geslaagd als het publiek bij een presentatie of de deelnemers aan een workshop geënthousiasmeerd en vol ideeën de ruimte uitlopen, met genoeg aanknopingspunten om deze om te zetten in actie.”

Programma

Ochtend

De deelnemers worden ’s ochtends met een warme begroeting ontvangen. Een kop koffie met iets lekkers staat klaar. Vervolgens gaan de deelnemers onder begeleiding brood bakken. Als het brood in de rijskast ligt volgt een inspiratiesessie door Rijn over enthousiasme, purpose en talent (Flame). De deelnemers maken vervolgens een wandeling in tweetallen en gaan hierover in gesprek met elkaar. Deze gesprekken worden na de wandeling plenair besproken.

 • 08.30u – Ontvangst met koffie en iets lekkers
 • 09.00u – Aanvang workshop broodbakken
 • 10.00u – Flame inspiratie sessie
 • 11.00u – Flame workshop (wandeling)
 • 11.45u – Plenaire bespreking workshop

Middag

Rond het middaguur mogen de deelnemers de salade van hun leven gaan maken, van het zelfgebakken genieten en zich te goed doen aan een heerlijke soep. Na de lunch gaan de deelnemers met een opdracht naar de Kunsthal. Bij terugkomst worden de impressies besproken en een link gelegd naar de persoonlijke Flame. Na dit artistieke intermezzo volgt een inspiratiesessie over teamflow. Hoe kunnen we zelf meer Flow ervaren, en hoe kunnen we anderen hierbij helpen? Onderzoek uit de positieve psychologie en voorbeelden uit de muziek, sport en bedrijfsleven wijzen hier de weg.

 • 12.30u – Lunch
 • 13.30u – Bezoek Kunsthal
 • 15.00u – Bespreken Kunsthal opdracht
 • 16.00u – Flow inspiratie sessie
 • 17.00u – Einde dagprogramma

Avond

Het sluitstuk van de dag is de kookworkshop van Sieberen. Flame en Flow komt hier culinair tot een apotheose. Het team gaat samen aan de slag. Ieder vanuit de eigen Flame komt het team tot een collectieve Flow. Met een heerlijke maaltijd als resultaat.

 • 18.00u – Aanvang kookworkshop
 • 21.00u – Einde kookworkshop, aanvang informele borrel
 • 22.00u – Voor wie wil lonkt het Rotterdamse uitgaansleven …

Heeft u interesse?

Vraag hieronder vrijblijvend meer informatie op.

  Volledige naam

  Organisatie

  E-mail

  Telefoon

  Aantal personen

  Speciale wensen? bijvoorbeeld een hotel overnachting?

  Theatercollege Dynamiek van Enthousiasme

  Social Media Week

  Flame Workshop